Informatie over inburgering DUO

Als u gaat inburgeren krijgt u te maken met DUO. 

Wat is DUO?

DUO is de afkorting voor Dienst Uitvoering Onderwijs. Namens de overheid handhaaft zij de Wet Inburgering. DUO verstrekt leningen voor inburgeringscursussen en is verantwoordelijk voor het afnemen van de inburgerings- en staatsexamens NT2

Een lening aanvragen bij DUO

De cursus en het examen voor de inburgering dient u zelf te betalen. Hiervoor is een lening mogelijk bij DUO. ASB onderwijs kan u helpen bij het aanvragen van deze lening en het informeren over de voorwaarden.

Hulp bij aanvragen van lening

U kunt uw aanvraag  voor deze lening zelf doen (kijk in dat geval op inburgeren.nl), maar ASB Onderwijs kan dit tijdens een intakegesprek ook samen met u realiseren. Na het indienen van de aanvraag duurt het ongeveer 6 tot weken voordat er antwoord komt.

Online facturen betalen met DUO

Als u een lening heeft bij DUO, kunt u de facturen voor uw inburgeringstraject online betalen in Mijn Inburgering. Als er een nieuwe factuur is, krijgt hierover een bericht per e-mail. U kunt deze factuur dan online bekijken en betalen.

Formulieren

Alle formulieren zoals aanvraag van een lening, urenverklaring, vrijstelling of ontheffing aanvragen, zijn te downloaden via DUO op inburgeren.nl 

Folders

Alle folders van DUO zijn hier te downloaden in verschillende talen.

Naturalisatie

Wilt u Nederlander worden? Dan moet u eerst slagen voor het inburgeringsexamen. Het diploma Staatsexamen NT2 mag ook. Meer informatie over naturalisatie kunt u vinden op de website van de IND. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de IND. Het telefoonnummer is 088 043 04 30.

Examenreglement

Voor alle informatie over examens kijk je bij DUO op examen doen.
In het examenreglement staat wat mag en wat niet mag bij een examen.

Contactgegevens

Telefoonnummer: (050) 599 96 00
Heeft u een vraag over inburgeren? U kunt het Servicecentrum Inburgering bellen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Adres:
Servicecentrum Inburgering
Postbus 764
9700 AT Groningen

Emailwww.inburgeren.nl/contact/e-mail.jsp