Inburgeren Sittard

Inburgeren in Sittard

U bent vanuit het buitenland in Sittard komen wonen en op zoek naar een nieuw leven. Úw leven. Aansluiting kunnen vinden, kunnen meedoen, begint volgens ASB Onderwijs bij het begrijpen van de cultuur en het spreken van de taal. Bij ASB Onderwijs komt u op een school in Sittard waar u zich thuis kunt voelen en de beste begeleiding krijgt in de zoektocht naar uw nieuwe leven. Bij ASB Onderwijs werken docenten die veel ervaring hebben met mensen zoals u en die precies weten hoe ze u daarin het beste kunnen ondersteunen.

Duur van uw inburgeringscursus

Bij ASB Onderwijs wordt de duur van uw inburgeringscursus vastgesteld aan de hand van de resultaten bij uw intakegesprek. ASB Onderwijs biedt trajecten aan van 3, 6, 9, 12, 18 en 24 maanden, waarin u 2 of 3 dagdelen les per week krijgt. Uit ervaring weet ASB Onderwijs dat de meeste mensen voor hun examen slagen als zij kiezen voor een cursusduur van 12 maanden, waarbij zij 2 dagdelen per week les krijgen.

Methode Taalcompleet

Bij het leren van de Nederlandse taal hanteert totaal inburgering de methode “TaalCompleet”.

TaalCompleet is een methode, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de uitbreiding van de woordenschat en de vier vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Daarnaast komen grammatica en spelling aan bod. U werkt aan uw studievaardigheden, waardoor u weet waar u op moet letten tijdens het inburgeringsexamen. De methode is uitermate geschikt voor leren in de klassikale lessen, in kleine groepjes of individueel. Daarnaast zijn er online opdrachten, waardoor er ook zelfstandig thuis gewerkt kan worden; uw computer geeft meteen feedback.

Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Als u volgens de wet vanaf 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent of als u wilt naturaliseren en u bent na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig geworden, bent u ook verplicht om de module Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt te volgen. Deze module zit in ons aanbod bij Inburgeringscursussen en ook bij de NT2 Staatsexamencursussen.

Inloopspreekuur

Bij ASB Onderwijs begrijpen wij dat het moeilijk kan zijn om in Nederland in te burgeren en uw weg te vinden. Ook als u eenmaal begonnen bent met uw inburgeringslessen, kunt u nog steeds veel vragen hebben bijvoorbeeld over het traject, het betalen van de facturen of de DUO-lening.

Bij ASB Onderwijs in Sittard is er elke donderdag van 12.00 tot 13.00 een inloopspreekuur waar onze consulent graag helpt uw vragen te beantwoorden.

Schrijf u in of meld u aan voor het gratis intakegesprek.

Locatie

U vindt ASB Onderwijs Sittard op de volgende locatie:

Millenerweg 8
6136 KW Sittard


Direct meer informatie aanvragen

Uw naam (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw e-mail adres (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Bericht