Staatsexamen NT2 cursus

De cursus staatsexamen NT2 is bedoeld voor mensen die een MBO, HBO of WO opleiding in Nederland willen volgen. Het niveauverschil tussen B1 en B2 is afhankelijk van uw niveau en uw schoolachtergrond.

Niveau staatsexamen NT2

Wilt u van een MBO, HBO of WO opleiding te volgen? Dan is het aan te raden een cursus staatsexamen NT2 te doen. Informeer voor de voorwaarden van de opleiding die u wilt volgen, vooral ook bij de organisatie van deze opleiding.

Het niveauverschil tussen B1 en B2 is afhankelijk van uw niveau en schoolachtergrond. Als u in uw thuisland minimaal 3 jaar middelbare school heeft gedaan, is beginnen met niveau B1 aan te raden. 

Certificaat staatsexamen

  • Met een certificaat van staatsexamen 1 (B1) krijgt u toegang tot mbo-opleidingen in Nederland.
  • Een certificaat van staatsexamen 2 (B2) is een start naar een HBO of universitaire (WO) opleiding.

Wanneer u het staatsexamen NT2 al heeft behaald, dan is een inburgeringsexamen doen niet meer nodig.

Duur van uw cursus

Aan de hand van de resultaten bij het intakegesprek bij ASB Onderwijs wordt de duur van uw staatsexamen NT2 cursus  vastgesteld. Wij bieden trajecten aan van 3, 6, 9, 12, 18 en 24 maanden, waarin u 2 dagdelen les per week krijgt. Uit ervaring blijkt dat met een cursusduur van 12 maanden, waarbij zij 2 dagdelen per week les krijgen, het slagingspercentage het hoogst is.

Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt

Als u volgens de wet vanaf 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent of als u wilt naturaliseren en u bent na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig geworden, bent u ook verplicht om de module Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt te volgen. Deze module zit in het aanbod  van ASB Onderwijs bij NT2 Staatsexamencursussen en ook bij de Inburgeringscursussen.

Schrijf u in of meld u aan voor een persoonlijk advies.